Blogger

dijous, 26 d’abril del 2018

Entrevista a Juan Carlos Thomàs - RELICAT GAMES


Juan Carlos Thomàs, home casat amb 4 fills, és diaca permanent, encarregat de la pastoral de catequesi familiar, infantil i juvenil a les parròquies d'Algaida, Pina i Montuïri. És professor i director del CC El Temple i guanyador del Premi a la Millor experiència educativa nacional de Gamificació 2017. 

És un motiu d'alegria presentar-vos-el a El Vitrall, on ens donarà a conèixer una experiència que s'ha viscut per primera vegada a Mallorca i que du per títol ReliCat Games


Com va sorgir aquesta idea de fer les Olimpíades de Religió? 
Fa un parell d’anys, dues persones -Paco Chiva, germà de La Salle, i jo mateix- vàrem tenir la curolla de fer més present l’assignatura de Religió i de donar-li més importància. Vàrem començar a desenvolupar la idea, encara que era una tasca quasi impossible per a només dues persones. Ja havíem dissenyat les proves i, fins i tot, havíem pensat en un lloc emblemàtic per a desenvolupar l’olimpíada. Però els deures personals de cada un va fer que refredéssim la proposta. Més endavant, vàrem presentar-la a la Delegació d’Ensenyament del Bisbat, i mentre passava el temps, el germà Paco Chiva va canviar de destí. Xerrant amb el delegat, es va decidir que es cercaria un equip per a dur a terme el projecte. Aquest equip va refer una part de la proposta i va fer una feinada per a preparar l’Olimpíada. 

Qui ha format part d’aquest equip? 
Una sèrie de persones ben preparades i amb qualitats diferents. On cadascú va aportar el seu gra d’arena, el seu saber, les seves virtuts perquè sortís bé. Foren: en Toni Seguí, na Neus Ramon, na Conxa Figuerola, na Joana Maria Bordoy, n’ Urko Cuevas, en Toni Moreno i un servidor. 

Quin ha estat l'objectiu d'aquesta activitat que s'ofereix per primera vegada als nostres alumnes de Religió? 
El primer objectiu seria valorar l'assignatura com a les altres. Donar-li la importància que té en el desenvolupament de la persona. Passar una bona estona demostrant els coneixements adquirits i fomentar l'assignatura entre els alumnes. Enfortir l'assignatura envers les altres assignatures i la societat en general. 

De segur que la preparació us ha duit temps... 
La preparació ha estat dura, cada persona té les seves feines, la seva família, però amb dedicació s'ha aconseguit dur a terme. Ha duit temps preparar les preguntes, gestionar els regals, preparar cada prova, etc. Molt de temps, però ha merescut la pena.

Com ha estat la participació dels joves? 
Ha estat meravellosa. Veure’ls concentrats, com s’ho prenien seriosament. Es notava que algunes escoles s’havien preparat... I amb moltes ganes de participar i concursar. Sí, és veritat que esperàvem la participació d’alguna escola diocesana més, però la resposta ha estat molt bona. 

Pel semblant dels joves diríem que s’ho han passat d'allò més bé... 
Crec que poc puc afegir a aquesta afirmació. Perquè per a mi és una afirmació i constata un fet que es va poder veure durant tot el concurs.

Com ha arribat la proposta als professors i alumnes que hi han participat? 
D’això s’ha encarregat el delegat d'Ensenyament, en Toni Seguí. Es va dedicar a promocionar l’Olimpíada enviant correus electrònics a les escoles explicant tota la dinàmica i animant a la participació.

Fins i tot molt bons premis... 
Una altra bona feina d’en Toni i d’altres. Hem d’agrair a tots els que han volgut ajudar-nos i aportar el seu granet d’arena (Anaya, Baula, Viajes El Corte Inglés, Edebé, Quely i Santillana). 
Els alumnes s’han sorprès dels premis i han quedat ben contents. Especialment els professors de l’escola guanyadora que han tingut com a premi un viatge a Terra Santa.

Quina proposta hi ha prevista per l’any que ve?
Encara tenim el ressò de l’Olimpíada. Crec que hem d’aturar-nos a avaluar-la i veure si l'oferim una altra vegada al mateix nivell o si l'oferim a secundària, o fins i tot, si la podríem oferir a les dues etapes educatives. 
Crec que hem de reflexionar i continuar apostant per l’assignatura i per la qualitat de tot el que es va oferir a l’Olimpíada. 


Moltíssimes gràcies Juan Carlos, per compartir aquesta experiència realment interessant i profitosa per al nostre alumnat! 

Esperem que l'any que ve hi hagi segona part! 


Angela Ferrà 
Llicenciada en Ciències Religioses

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada